16Steven BontjeForward2
15Sebastian LucicForward-Guard0

Samenvatting

Lokomotief steelt overwinning in Almelo

Dat Lokomotief een lastige wedstrijd kon verwachten in Almelo was vooraf al duidelijk. Uitsmijters beschikt over het langste team uit de promotie divisie en is vooral thuis een meer dan geduchte tegenstander. Vlak voor tijd maakt Lokomotief een achterstand van 5 punten goed en dwingt en het verlenging af. Daarin wordt de overwinning alsnog veiliggesteld.

Lokomotief schiet letterlijk uit de startblokken en neemt dankzij driepunters van Laurens Yperlaan (2) en Lars Jansen direct een 0-9 voorsprong. Ook na een time-out van Uitsmijters blijft Lokomotief met snel spel de wedstrijd domineren: 3-13. Sydnee Bijlsma valt goed in en scoort in korte tijd 6 punten. Aan het einde van het eerste kwart komt de thuisploeg wat beter in de wedstrijden en komt het terug tot 12-21.

In het tweede kwart weet de thuisploeg het enorme lengte voordeel beter uit te buiten. Lokomotief is niet meer in staat om het hoge tempo van de begin fase vast te houden en ziet Uitsmijters terugkomen tot 24-27. Na een driepunter van Lars Jansen en een score van Steven Bontje loopt Lokomotief weer uit naar 24-31. De 2.08 lange Mark Laros komt steeds beter in de wedstrijd en bezorgt Lokomotief de nodige hoofdpijn. Als ook Jur Schröder zich met de score gaat bemoeien komt de thuisploeg bijna op gelijke hoogte met de bezoekers. Ruststand 35-37.

In het derde kwart probeert Lokomotief het tempo weer omhoog te krijgen maar aanvallend ontbreekt de scherpte om de kansen die men krijgt te verzilveren. De grote mannen van Uitsmijters maken acties naar de ring heel moeilijk en als het afstandsschot niet valt zijn scores duur. Uitsmijters controleert de wedstrijd in deze fase en loopt uit naar 53-45. Een driepunter van Laurens Yperlaan vlak voor het einde van het derde kwart lijkt een einde te maken aan een lastige fase van de Rijswijkers.

In het vierde kwart loopt Uitsmijters toch weer uit naar 59-51 en moet Lokomotief oppassen dat de achterstand niet te groot wordt. Lokomotief beseft dat het de intensiteit moet verhogen om nog aanspraak op de winst te kunnen maken en vecht zich knap terug tot 59-58. Uitsmijters loopt steeds een paar puntjes uit, maar keer op keer knokt Lokomotief zich weer terug. Met nog 50 seconden te spelen en een 67-62 achterstand schiet Lars Jansen een driepunter raak 67-65. Een paar seconden voor tijd steelt Lennart Overdevest de bal, brengt hij met een knappe lay-up zijn ploeg op gelijke hoogte: 67-67.

In de verlenging lijkt de pijp leeg bij de thuisploeg en loopt Lokomotief dankzij scores van Luke Essenstam en Laurens Yperlaan uit naar een 73-82 overwinning. Volgende week speelt Lokomotief op zondag voor de beker in Tilburg tegen eerste divisionist Pentagon.

Scores: Lars Jansen 21, Laurens Yperlaan 17, Luke Essenstam 14, Sydnee Bijlsma 11, Kevin Joukes 6, Lennart Overdevest 4, Freek Vos 4, Martijn van Noordenne 3, Steven Bontje 2