14Kevin JoukesCenter0
15Steven BontjeForward5

Samenvatting

Lokomotief stelt eerste plaats veilig

Op donderdagavond in Den Helder werd al een grote stap gezet, maar na de overwinning op Grasshoppers in Rijswijk is Lokomotief zeker van de eerste plaats in het reguliere seizoen. De eerste plek geeft recht op een thuiswedstrijd in de halve finale van de FinalFour en daarin zal Lokomotief uitkomen tegen Dreamfield Dolphins uit Bemmel.
Vooral in de wedstrijd tegen Den Helder, dat derde wordt, liet Lokomotief zich van zijn beste kant zien. Dankzij een ijzersterke verdediging werd de Helderse ploeg op een ruime nederlaag getrakteerd in eigen huis. De Rijswijkse ploeg bleef de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score. Veel aanvallen eindigden bij Freek Vos die 22 punten op liet tekenen. Lennart Overdevest leverde een puike prestatie door rasschutter Mickey Kolhorn onder controle te houden. Eindstand : 55-74.
Scores: Freek Vos 22, Lars Jansen 12, Laurens Yperlaan 9, Sydnee Bijlsma 8, Lennart Overdevest 7, Lenno Witteveen 7, Kevin Joukes 4, Martijn van Noordenne 3, Steven Bontje 2.

Twee dagen later stond de laatste competitie thuiswedstrijd gepland tegen Grasshoppers uit Katwijk. In de laatste twee finales van de promotie divisie vochten beide ploegen nog om het kampioenschap maar sindsdien is er veel veranderd in Katwijk. Coach Burhan Alibegovic bouwt aan een nieuwe ploeg met veel jonge spelers. De Katwijkers stonden lang op de laatste plaats, maar in de laatste weken weet de ploeg met een knappe reeks een plek in de promotie divisie veilig te stellen.
Lokomotief neemt direct het initiatief en loopt na 5 punten op rij van Martijn van Noordenne direct uit naar 5-0. Deze voorsprong blijft vrijwel het gehele eerste kwart in tact. Eindstand eerste kwart 20-16. In het tweede kwart blijft Grasshoppers fanatiek en hard verdedigen en zoekt het af en toe de grenzen op. Het is wachten op een run van de thuisploeg en die komt er ook halverwege het tweede kwart. Met een 18-0 run lijkt Lokomotief de wedstrijd al vroeg op slot te gooien. Ruststand 49-26.
In het derde kwart is het spel van beide ploegen rommelig. Er wordt veel balverlies geleden en ook vele opgelegde kansen worden gemist. Uiteindelijk weet Lokomotief het kwart nog te winnen met 18-15. In het laatste kwart blijft Grasshoppers vechten voor iedere score maar de verdediging van Lokomotief is goed genoeg om de bezoekers geen kans op de overwinning meer te geven. Eindstand: 79-53.
Scores: Freek Vos 19, Lars Jansen 15, Laurens Yperlaan 13, Lenno Witteveen 10, Luke Essenstam 7, Martijn van Noordenne 6, Steven Bontje 5, Lennart Overdevest 2, Sydnee Bijlsma 2
Lokomotief gaat zich nu voorbereiden op de halve finale tegen de Dreamfield Dolphins op zaterdag 4 juni in de Altis in Rijswijk.