13Martijn van VlietForward0
14Kevin JoukesCenter6

Samenvatting

Lokomotief herstelt zich tegen Attacus

Na de teleurstellende nederlaag vorige week in Groningen was Lokomotief erop gebrand om thuis tegen Attacus een goed resultaat te behalen. Enkele maanden geleden troffen beide ploegen elkaar in de finale en sindsdien is er bij beide ploegen veel verandert. Lokomotief zag 6 spelers vertrekken en ook Attacus is een aantal steekhouders kwijt.

In de openingsfase ligt de intensiteit direct erg hoog. Attacus is duidelijk van plan om alles uit de kast te halen voor een goed resultaat, nadat de ploeg vorige week tegen een grote thuisnederlaag tegen Dreamfield Dolphins was opgelopen. Lokomotief begint goed en neemt via Snorri Vignisson en Lennart Overdevest een 6-2 voorsprong. Daarna is het Attacus dat met snel spel het stokje overneemt en een 9-11 voorsprong pakt. Lokomotief antwoordt via Bart Bijnsdorp en een driepunter van Snorri Vignisson: 14-11. Lokomotief heeft moeite met het hoge tempo en het fysieke spel van de bezoekers en moet toestaan dat de ploeg uit Veghel een 16-21 voorsprong neemt. In de slotminuten van het eerste kwart verkleinen Kevin Joukes en Jeroen Overdevest de achterstand tot 24-25.

Ook aan het begin van het tweede kwart heeft Attacus het betere van het spel. Dankzij een aantal goede scores van Philip Metz weet Lokomotief het initiatief over te nemen: 31-29. Er ontstaat een prachtig gevecht waar beide ploegen laten zien absoluut niet te willen verliezen. Als aanvoerder Lars Jansen zich met de score gaat bemoeien weet Lokomotief een 44-39 voorsprong te nemen. Attacus probeert via een time-out het initiatief weer terug te pakken, maar Lokomotief lijkt ontketend en loopt dankzij een 11-0 run uit naar 51-39 bij de rust.

In het derde kwart wordt center Bart Bijnsdorp beter in stelling gebracht en weet Lokomotief de voorsprong uit te bouwen naar 59-44. Driepunters van Jeroen Overdevest en Martijn van Noordenne zetten de thuisploeg zelfs op een ruime 67-47 voorsprong halverwege het derde kwart. Attacus blijft vechten om in de wedstrijd te blijven, maar Lokomotief speelt in deze fase te goed om de opgebouwde voorsprong te laten slinken. Eindstand derde kwart 81-59.

In het laatste kwart blijft Lokomotief goed spelen, al worden er wel behoorlijk wat kansen onder de basket gemist. Toch weet de ploeg uit Rijswijk de voorsprong uit te bouwen tot 89-59. Met nog 4 minuten te spelen staat er een 96-51 op het scorebord en lijkt Lokomotief ruim over de honderd punten te gaan scoren. In de laatste minuten is de ploeg echter bijzonder slordig en blijft het steken op 98 punten. Eindstand 98-67.

Scores: Bart Bijnsdorp 22, Lars Jansen 17, Philip Metz 14, Jeroen Overdevest 12, Snorri Vignisson 10, Freek Vos 9, Kevin Joukes 6, Lennart Overdevest 5, Martijn van Noordenne 3