Lokomotief vs Almere

© 2021 Copyright op tekst en foto's bij Lokomotief en (video)beelden bij WebErik, tenzij anders vermeld.

Resultaten

Team1234TUitslag
Lokomotief2125252394Winst
Almere Pioneers39212154Verlies

Lokomotief

# Speler Positie Punten
04Lenno WitteveenForward21
05Martijn v. NoordennePoint Guard5
06Lars JansenGuard18
07Lennart OverdevestGuard6
08Laurens YperlaanForward5
09Sydnee BijlsmaGuard8
11Freek VosCenter4
12Jan DriessenForward13
14Kevin JoukesCenter12
15Steven BontjeForward2

Team Manager: Hans Goedbloed
Assistent Coach: Ronald van Ooijen
Head Coach: Pieter Mourik

Samenvatting

Lokomotief overklast Almere

De wedstrijd begint met een minuut stilte in verband met het overlijden van de vader van aanvoerder Lars Jansen, tevens trouw supporter van Lokomotief heren 1, eerder deze week.

Lokomotief mist Luke Essenstam en Sebastian Lukic vanwege blessures. Daar tegenover staat de terugkeer van Laurens Yperlaan die na ruim vier maanden vorige week tegen Leiden voorzichtig zijn eerste minuten maakte in de hoofdmacht van Lokomotief.

Lokomotief schiet uit de start blokken en neemt direct een 11-0 voorsprong. De bezoekers uit Almere hebben duidelijk veel moeite met de druk en het hoge tempo die de Rijswijkers de opponent weten op te leggen. Pas na 7 minuten weten de bezoekers de eerste punten op het scorebord te krijgen: 16-3. Als Lars Jansen binnen de lijnen komt, drukt hij direct zijn stempel op de wedstrijd met 5 punten op rij. Het is duidelijk dat de koploper van de promotiedivisie een paar maten te groot is voor de Almeerse ploeg. Eindstand eerste kwart: 21-3.

Het tweede kwart begint met een mooi moment als Laurens Yperlaan voor het eerst in ruim vier maanden scoort. Onder aanvoering van de goed spelende Lenno Witteveen loopt Lokomotief verder uit naar 38-7 halverwege het tweede kwart. Hoogtepunt in het tweede kwart is een doordunk van Jan Driessen. In het vervolg van het tweede kwart is Lokomotief wat slordig en leidt het te vaak balverlies waardoor de aanval een beetje hapert. Toch komt er een hele ruime voorsprong op het scorebord bij de rust: 46-12.

In het derde kwart experimenteert Lokomotief in de verdediging en dat geeft Almere de kans om beter in zijn spel te komen. Beide ploegen wisselen gedurende een aantal minuten scores uit en pas als Kevin Joukes drie keer op rij scoort weet Lokomotief de voorsprong weer te vergroten: 59-22. De thuisploeg speelt met een kleine rotatie in de tweede helft omdat een aantal spelers uit voorzorg aan de kant wordt gehouden. Mede daardoor weet de thuisploeg niet dezelfde druk aan de tegenstander op te leggen zoals in de eerste helft. Eindstand derde kwart: 71-33

In het laatste kwart probeert Lokomotief het tempo weer wat op te schroeven en na een driepunter van Lennart Overdevest is de voorsprong opgelopen naar 87-39. Almere blijft hard werken en weet in de slotfase dankzij een aantal driepunters de achterstand nog enigszins te verkleinen. Eindstand: 94-54. Hiermee blijft Lokomotief na 13 wedstrijden nog steeds ongeslagen in de promotie divisie.

Scores: Lenno Witteveen 21, Lars Jansen 18, Jan Driessen 13, Kevin Joukes 12, Sydnee Bijlsma 8, Lennart Overdevest 6, Laurens Yperlaan 5, Martijn van Noordenne 5, Freek Vos 4, Steven Bontje 2

 

Sporthal

Lokomotief
Sportcomplex De Altis, de Bruyn Kopsstraat, Plaspoelpolder, Rijswijk, South Holland, Netherlands, 2288BG, Netherlands