Lokomotief1321162272Winst
Attacus1512191460Verlies

Samenvatting

Lokomotief sleept derde titel op rij binnen

Voor de derde keer op rij is Lokomotief kampioen van de promotie divisie geworden en mag de ploeg zich dus nog een jaar amateurkampioen van Nederland noemen. In een kolkende sporthal de Altis in Rijswijk was de ploeg met 72-60 te sterk voor Attacus uit Veghel.
Vanaf de eerste minuut is de intensiteit in de wedstrijd direct enorm hoog. Lokomotief weet dankzij een aantal scores van Freek Vos de eerste voorsprong te pakken, 8-4, maar Attacus komt daarna snel langszij 8-8. Beide ploegen zijn duidelijk goed voorbereid en weten de angel uit de aanval van de tegenstander te halen. Dat levert een interessant gevecht op zonder dat er veel wordt gescoord. Aan het einde van het eerste kwart zorgt Pim de Vries ervoor dat Attacus een 13-15 voorsprong pakt.

In het tweede kwart komt Lokomotief wat beter in zijn spel en weet het na een aantal goede acties van Lenno Witteveen en Lars Jansen een 21-17 voorsprong te pakken. Als Jan Driessen zich ook met de score gaat bemoeien weet Lokomotief verder uit te lopen naar een 23-17 voorsprong. Attacus probeert de run van Lokomotief te stoppen met een time-out, maar via een aantal scores van Lennart Overdevest loopt Lokomotief verder uit naar een 33-23 voorsprong. Eindstand tweede kwart: 36-27.

Ook na de rust is Lokomotief de betere ploeg. De Rijswijkers pakken meer rebounds en weten in deze fase ook betere kansen te creëren en te verzilveren. Na een verre driepunter van Lars Jansen is de voorsprong opgelopen tot 15 punten (50-35). Dan neemt Kaj van Hoorn de wedstrijd over en gooit hij er in korte tijd 3 driepunters in (50-44). Lokomotief probeert met twee time-outs het momentum te keren en dat lijkt te lukken. Eindstand derde kwart: 50-46.

De eerste score in het laatste kwart is voor Attacus, maar daarna plaatst Lokomotief een 6-0 run en is de voorsprong voor de Rijswijkers weer opgelopen tot 56-48. Attacus scherpt de verdediging nog maar eens aan en Lokomotief moet veel moeite doen om in de aanval te komen. Toch lukt het om de rust te bewaren en zo af en toe de gaten in de verdediging te vinden. Na een driepunter van oud Lokomotief speler Jeroen Overdevest komt Attacus toch weer gevaarlijk dichtbij: 61-57. Het blijkt de laatste stuiptrekking te zijn van de ploeg uit Veghel, in de slotminuten weet Lokomotief vanaf de vrije worplijn de zege veilig te stellen. Eindstand 72-60. Nog nooit werd een ploeg drie keer achterelkaar kampioen van de promotie divisie en daarme schrijft Lokomotief dus historie.