Lokomotief verslaat concurrent in Bemmel

Dreamfields Dolphins Bemmel

In de tweede competitieronde stond een ontmoeting tussen twee potentiële final four kandidaten op het programma. Beide ploegen misten een aantal belangrijke spelers. Bij Lokomotief ontbraken Lars Jansen en Laurens Yperlaan vanwege blessures en Dreamfield Dolphins moest het doen zonder Sigo Jorissen en Matthew van Tongeren.

Noah Slingerland

Bij Lokomotief debuteert de U18 speler Noah Slingerland. In de openingsfase weet de thuisploeg dankzij een aantal driepunters van Brian van de Weijenberg en Pim de Vries (overgekomen van Attacus) direct een voorsprong te pakken: 11-4. Lokomotief antwoord via Freek Vos en Snorri Vignisson: 13-11. Lokomotief heeft verdedigend zijn zaken goed op orde, ook heerst de ploeg in de rebound. Dan komt Jeroen Overdevest in het veld en hij schiet direct een driepunter raak waardoor Lokomotief voor het eerst op voorsprong komt.

Als Philip Metz binnen de lijnen komt drukt hij aanvallend direct zijn stempel door 9 punten op rij te scoren, waaronder een dunk in de slotseconden van het eerste kwart. Eindstand eerste kwart 16-23.

Ook in het tweede kwart is Lokomotief de betere ploeg, de Rijswijkers dwingen veel turnovers af en weten deze vaak te verzilveren in de fastbreak. Halverwege het tweede kwart schiet Snorri Vignisson zijn ploeg vanachter de driepuntslijn op een 20-34 voorsprong. Dreamfield komt slechts sporadisch tot een goede aanval en dat komt vooral door de uitstekende verdediging van de bezoekers. Bart Bijnsdorp bepaald met een dunk de ruststand op 23-42.

Dreamfield komt na de rust duidelijk een stuk scherper uit de kleedkamer dan Lokomotief. Lokomotief weet via driepunters van Lennart Overdevest en Snorri Vignisson de voorsprong intact te houden, maar het duidelijk dat Dreamfield nu het betere van het spel heeft. In de aanval zijn de Rijswijkers slordig en dat geeft de thuisploeg de kans om de achterstand verder te verkleinen: 40-52. Wederom zijn het de driepunters die Lokomotief helpen de voorsprong weer te vergroten, dit keer zijn Martijn van Noordenne en Lennart Overdevest trefzeker: 43-58. Een 8-0 run aan het einde van het derde kwart brengt de thuisploeg toch weer dichterbij en daarmee ook het geloof in een goede afloop weer helemaal terug. Eindstand derde kwart: 53-61.

Court Bemmel

Aan het begin van het vierde kwart moet Lokomotief alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Als Dreamfield is teruggekomen tot 59-63, geeft een driepunter van Philip Metz de bezoekers weer wat lucht: 59-66. Door een ongelukkige val loopt Lennart Overdevest tegen zijn tweede onsportieve fout aan en moet hij 7 minuten voor tijd de wedstrijd verlaten. Een zware straf gezien de aard van de overtreding.

Lokomotief is nu echt wakker geschud en realiseert zich dat het vol aan de bak moet om de overwinning binnen te slepen. Een driepunter van Snorri Vignisson 40 seconden voor tijd zorgt voor de beslissing. Na een hele goede eerste en een mindere tweede helft verslaat Lokomotief een belangrijke concurrent in een uitwedstrijd.

Scores: Philp Metz 17, Snorri Vignisson 14, Jeroen Overdevest 12, Freek Vos 12, Bart Bijnsdorp 11, Lennart Overdevest 9, Martijn van Noordenne 3