14Kevin JoukesCenter4
13Sebastian LucicForward-Guard0

Samenvatting

Lokomotief wint na knappe comeback

Met een gehavende ploeg heeft Lokomotief zaterdagavond gewonnen in Bemmel van Dreamfield Dolphins. Het grootste gedeelte van de wedstrijd liep Lokomotief achter de feiten aan, maar in de slotfase wist de koploper van de promotie divisie de winst alsnog mee terug te nemen naar Rijswijk. De bezoekers moesten het stellen zonder Jan Driessen, Laurens Yperlaan en Steven Bontje.

De thuisploeg begint zeer fel aan de wedstrijd en overklast Lokomotief qua intensiteit. Halverwege het eerste kwart kijken de bezoekers tegen een 13-5 achterstand aan. Na een time-out komen de bezoekers wat beter in hun spel en na een driepunter van Sydnee Bijlsma is de achterstand verkleind tot 13-10. Dreamfield is de betere ploeg en sluit het kwart af met een 19-12 voorsprong.
Ook in het tweede kwart neemt Dreamfield Dolphins het voortouw. De Rijswijkers komen zeer moeizaam tot scoren vooral dankzij de goede verdediging van de thuisploeg. Toch weet Lokomotief de achterstand geruime tijd vrijwel gelijk te houden. Pas in de slotfase van het tweede kwart weet Dreamfield via een aantal driepunters de voorsprong te vergroten en daarmee een comfortabele 43-30 voorsprong te pakken bij de rust.

In het derde kwart probeert Lokomotief de intensiteit op te voeren, maar dit heeft nog niet het gewenste effect. Dreamfield speelt eenvoudigweg te sterk in deze fase en vergroot de voorsprong tot 49-32. Een driepunter van Luke Essenstam en een score van Lenno Witteveen zorgen ervoor dat Lokomotief weer enigszins terugkomt: 49-37. Na 4 minuten in het derde kwart is de achterstand voor de Rijswijkers toch weer opgelopen tot 19 punten (56-37) en lijkt Dreamfield op een eenvoudige overwinning af te stevenen. Driepunters van Lars Jansen en Sydnee Bijlsma doen de wedstrijd plotseling kantelen: 59-47. Lokomotief begint weer te geloven in een goede afloop en scherpt de verdediging nog maar eens flink aan. Ook in de rebound hebben de bezoekers inmiddels een overwicht opgebouwd. Aan het einde van het derde kwart is de achterstand nog altijd 14 punten en heeft Lokomotief nog slechts 10 minuten om deze achterstand weg te werken.

Vijf punten op rij van Lenno Witteveen geeft de bezoekers direct een enorme boost en Dreamfield vlucht direct in een time-out: 64-55. Ook de half geblesseerde Luke Essenstam laat zijn waarde voor de ploeg zien in deze fase en is vaak het eindstation van goed uitgespeelde aanvallen.

Verdedigend spelen Lennart Overdevest en Martijn van Noordenne een hoofdrol voor pointguard Sigo Jörissen vakkundig aan banden te leggen. Met nog drie minuten te spelen is de achterstand geslonken tot 71-64 en lijkt de energie bij de thuisploeg wat weggeëbd terwijl bij Lokomotief het energie niveau juist lijkt te stijgen. Twee rake vrije worpen en een driepunter van Lars Jansen brengen de bezoekers helemaal terug in de wedstrijd: 71-69. Na een steal weet Freek Vos zijn ploeg op gelijke hoogte met de thuisploeg te brengen. In de laatste minuut weet Lokomotief de overwinning vanaf de vrije worplijn alsnog binnen te slepen.

Eindstand 75-78. Daarmee blijft Lokomotief ongeslagen koploper van de promotie divisie.

Scores: Lenno Witteveen 19, Luke Essenstam 19, Lars Jansen 17, Freek Vos 10, Sydnee Bijlsma 6, Kevin Joukes 4, Lennart Overdevest 3