14Kevin JoukesCenter0
15Steven BontjeForward0

Samenvatting

Lokomotief verliest van Attacus

Lokomotief is in Veghel tegen de eerste seizoensnederlaag aangelopen. Attacus was met 70-61 te sterk voor de Rijswijkers en daarmee komt Attacus qua verlieswedstrijden op gelijke hoogte met Lokomotief.

Lokomotief start uitstekend en neemt direct een 0-7 voorsprong. Vervolgens vallen de bezoekers aanvallend helemaal stil en weet de ploeg ruim 5 minuten niet te scoren. Attacus profiteert dankbaar en pakt een 12-7 voorsprong. Als Lenno Witteveen binnen de lijnen komt, gaat de Rijswijkse aanval weer beter draaien en komt Lokomotief aan het einde van het eerste kwart dankzij een driepunter van dezelfde Witteveen weer op gelijke hoogte: 17-17.

In het tweede kwart staan beide verdedigingen als een huis en wordt er veel gemist door beide ploegen. Na scores van Lars Jansen en Laurens Yperlaan neemt Lokomotief een 19-23 voorsprong maar die is slechts van korte duur als de Veghelse center Bart van der Horst zich meer de aanval gaat bemoeien en hij zijn ploeg weer naast de bezoekers brengt: 23-23. Vlak voor het einde van het tweede kwart is het Attacus dat een klein gaatje weet te slaan: 32-29. Vlak voor het rustsignaal schiet aanvoerder Lars Jansen vanaf de vrije worplijn zijn ploeg vrijwel naast de thuisploeg. Ruststand:32-31.

Ook in het derde kwart wordt er moeizaam gescoord, mede omdat beide ploegen hun zaken verdedigend goed voor elkaar hebben. Halverwege het derde kwart bij een stand van 36-35 heeft Lokomotief een aantal keren onnodig balverlies en weet Attacus een 42-35 voorsprong te nemen. Lokomotief probeert via een time-out het tij te keren, maar de ploeg lijkt steeds verder weg te zakken en komt zelfs op een 47-35 achterstand. Een driepunter van Martijn van Noordenne doorbreekt een lange periode zonder scores. In de slotseconden van het derde kwart geeft Lenno Witteveen zijn ploeg weer wat hoop door een driepunter raak te schieten: 51-44.
Na een score van Sydnee Bijlsma lijkt Lokomotief het lek boven te hebben, maar na een driepunter van Kaj van Hoorn is de achterstand voor de Rijswijkers toch weer opgelopen tot 56-46. Lokomotief knokt voor wat het waard is, maar het lijkt aanvallend niet goed genoeg om het tij te keren. Dan is er plotseling toch weer hoop na een driepunter van Jan Driessen en een score van Freek Vos: 61-57. Vincent Nguyen maakt echter een einde aan de winstkansen van de Rijswijkers en schiet zijn ploeg naar een 70-61 overwinning. Een verdiende overwinning voor Attacus die in deze ontmoeting de betere ploeg was. Over drie weken ontmoeten beide ploegen elkaar weer in de Altis in Rijswijk.
Volgende week neemt Lokomotief het op tegen streekgenoot CobraNova in Voorburg.
Scores: Lenno Witteveen 19, Lars Jansen 14, Jan Driessen 12, Freek Vos 6, Sydnee Bijlsma 4, Martijn van Noordenne 3, Lennart Overdevest 2, Laurens Yperlaan 1.