Almere vs Lokomotief

© 2021 Copyright op tekst en foto's bij Lokomotief en (video)beelden bij WebErik, tenzij anders vermeld.

Resultaten

Team1234TUitslag
Almere Pioneers21915954Verlies
Lokomotief3214172487Winst

Lokomotief

# Speler Positie Punten Fouten
04Lenno WitteveenForward100
05Martijn v. NoordennePoint Guard20
06Lars JansenGuard233
07Lennart OverdevestGuard80
08Laurens YperlaanForward213
09Sydnee BijlsmaGuard40
10Luke EssenstamForward-Center40
11Freek VosCenter72
14Kevin JoukesCenter60
15Steven BontjeForward20

Head Coach: Pieter Mourik
Assistent Coach: Ronald van Ooijen
Team Manager: Hans Goedbloed

Samenvatting

Eenvoudige overwinning Lokomotief in Almere

Wat vooraf werd gezien als een lastige uitwedstrijd resulteerde in een eenvoudige overwinning voor de koploper van de promotiedivisie. De thuiswedstrijd werd weliswaar eenvoudig gewonnen maar toen was de ploeg uit Almere verre van compleet. Daarnaast heeft Lokomotief het de afgelopen jaren altijd lastig gehad in Almere. Bij Lokomotief ontbreken Jan Driessen (3×3) en Sebastian Lukic (blessure). Luke Essenstam is na weken afwezigheid wel weer van de partij al is hij slechts beperkt inzetbaar.
In het eerste kwart weet Almere nog goed in het spoor van de Rijswijkers te blijven. Michael Osepa scoort een aantal keer vanachter de driepuntlijn en omdat de verdediging van de bezoekers nog niet op niveau is profiteert de thuisploeg dankbaar. Als Lars Jansen binnen de lijnen komt, gaat het aanvallend wat beter draaien bij Lokomotief. Freek Vos wordt een aantal keer goed vrijgespeeld en weet wel raad met dat soort kansen. In het tweede kwart begint Laurens Yperlaan zich met de score te bemoeien en schiet hij een aantal driepunters binnen. Lokomotief neemt steeds meer afstand van Almere en bij de rust is het verschil opgelopen tot 15 punten (30-45).
Ook na de rust is het Lokomotief dat de wedstrijd domineert. De ploeg verdedigt goed en speelt aanvallend echt als team. Halverwege het derde kwart is de voorsprong opgelopen tot 25 punten en kunnen Lars Jansen en Sydnee Bijlsma met een gerust hart afreizen naar Weert voor de wedstrijd van U18. Ook Freek Vos wordt met een lichte blessure uit voorzorg aan de kant gehouden. Lokomotief komt niet meer in de problemen en weet de voorsprong zelfs te vergroten naar 54-87. Dankzij deze overwinning is Lokomotief verzekert van het thuisvoordeel in de FinalFour.
Komende week speelt Lokomotief op donderdag in Den Helder en zaterdag is de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen Grasshoppers in Rijswijk.
Scores: Laurens Yperlaan 22, Lars Jansen 15, Freek Vos 12, Lennart Overdevest 10, Lenno Witteveen 10, Kevin Joukes 6, Sydnee Bijlsma 4, Luke Essenstam 4, Martijn van Noordenne 2, Steven Bontje 2

Sporthal

Almere Pioneers
7, Pierre de Coubertinlaan, Europakwartier, Almere Poort, Almere, Flevoland, Netherlands, 1362LA, Netherlands