Selectie 2023-2024

Wijzigingen selectie Lokomotief heren 1

Freek Vos stopt
Freek Vos heeft besloten (voorlopig) te stoppen met basketballen. Freek speelde de afgelopen 4 seizoenen voor Lokomotief en heeft een belangrijk aandeel gehad in de laatste twee kampioenschappen. We bedanken Freek voor zijn enorme inzet en zullen zijn aanwezigheid in en buiten het veld enorm missen.

Martijn van Noordenne blessure
Martijn van Noordenne raakte het afgelopen seizoen in de eerste wedstrijd van de halve finale ernstig geblesseerd aan zijn knie en is momenteel keihard aan het werken aan zijn herstel. Het komend seizoen zal Martijn niet beschikbaar zijn. Zijn mentaliteit, ijzeren discipline en basketball kwaliteiten zullen gemist worden. We wensen Martijn heel veel succes met zijn herstel en hopen hem in de toekomst weer op het veld te kunnen zien spelen.

Snorri Vignisson terug naar IJsland
Snorri Vignisson gaat terug naar IJsland om daar professioneel basketball te spelen voor de club uit zijn geboortestad. Snorri heeft slechts een seizoen bij Lokomotief gespeeld, maar heeft daarin een geweldige indruk achtergelaten. Gedreven, zelfkritisch en veelzijdig zijn termen die bij hem passen. We gunnen hem deze stap enorm, maar zullen ook hem zeker gaan missen

Toine Smit stroomt door vanuit de jeugdopleiding
Toine Smit speelt al vrijwel zijn hele basketball leven voor Lokomotief. Na een kort uitstapje naar Amerika keerde hij vorig seizoen terug en heeft hij laten zien dat hij klaar is voor een volgende stap. Toine stond in de belangstelling van diverse clubs, maar heeft ervoor gekozen om bij Lokomotief te blijven en we zijn we ervan overtuigd dat dit een goede keuze is geweest.

Sam van Dijk “nieuwe” aanwinst
Met Sam van Dijk heeft Lokomotief zich goed weten te versterken. Nadat Sam de jeugdopleiding bij Lokomotief heeft doorlopen, heeft hij een aantal jaren in de eredivisie gespeeld voor Weert en Rotterdam. De laatste jaren speelde hij in de eerste divisie bij Das, maar nu was hij weer toe om op een hoger niveau te spelen. In de voorbereiding heeft Sam al laten zien prima te passen in het team van Lokomotief.

Selectie Lokomotief 2023/2024
Lars Jansen
Jeroen Overdevest
Lennart Overdevest
Toine Smit
Sam van Dijk
Martijn van Vliet
Laurens Yperlaan
Philip Metz
Kevin Joukes
Bart Bijnsdorp