Kansrijk

Voor het vierde jaar op rij maken de spelers van Lokomotief dit seizoen kans om Nederlands Kampioen te worden in de hoogste amateurklasse. De Rijswijkse basketballers vestigden vorig jaar ook al een record door het kampioenschap drie keer achter elkaar op hun naam te schrijven.

Aanstaande zondag wordt een spannende dag voor de heren van Lokomotief. Bij winst op de spelers van Uball Utrecht lonkt het kampioenschap in de hoogste amateurklasse voor de ploeg. Coach Pieter van Mourik schat de kansen voor zijn team positief in: “Ik denk dat wij als favoriet de finale ingaan”, merkt hij op. “In de reguliere competitie zijn wij als eerste geëindigd en van Uball hebben we al twee keer gewonnen. Toch wil ik vooraf niet spreken van een gelopen race, want we hebben het wel over een tegenstander die het ons behoorlijk moeilijk kan maken”.

Overwinningsplan

Van Mourik gaat in zijn voorbereidingen niet over één nacht ijs. “Ik heb goed naar de halve finale van Uball gekeken”, verklaart hij. “Ik heb een goed beeld gekregen van hun speelstijl en zodoende heb ik een aardig idee wat er voor ons te halen valt en waar onze kansen liggen. De volgende stap is het opstellen van een overwinningsplan. Alles staat of valt met de uitvoering daarvan. En van wat de tegenstander doet, uiteraard”.

Druk

De coach is zich bewust van de druk die op zijn schouders en dat van het team ligt. “In het verleden zijn we wel eens op de underdogpositie de finale ingestapt”, herinnert hij zich. “Dat is best lekker spelen, want de druk ligt dan bij de andere partij. Nu zijn de rollen omgedraaid. Iedereen verwacht dat wij deze finale gaan winnen, maar daar schuilt direct ook het gevaar dat wij als team er te gemakkelijk over gaan denken. De spelers zien gelukkig in dat Uball best een gevaarlijke tegenstander is. Van alle ploegen is dit er één die van ons zou kunnen winnen. We zullen dus wel ons beste basketbal moeten spelen deze zondag”.