Loko maakt het Zwolle lastig (video!)

Geweldig leuke pot waarbij we gelijk opgingen tot 68-68. Uiteindelijk trokken we aan het kortste eind. We zijn zeker niet overklast door het eredivisieteam!

Alle foto’s van deze game van o.a. Luka de Kruijf komen HIER te staan. Kom je ergens foto’s tegen van deze game stuur ff mailtje met link naar webmaster@lokomotiefheren1.nl

Volger op Facebook: Complimenten aan team en coach met het behaalde resultaat. De Zwollenaren konden het spel alleen bijhouden met de startformatie, zodra er bankzitters bijkwamen konden ze Loko niet bijhouden.

Verslag Pieter:

Lokomotief doet niet onder voor Landstede Zwolle

In de kwartfinale van de beker heeft Lokomotief zijn huid duur verkocht tegen Landstede Hammers dat op een vierde plek in de BNXT staat. Pas in de slotfase moesten de Rijswijkers hun meerdere erkennen in de Zwolse topploeg.

In de eerste minuten van de wedstrijd heeft Lokomotief moeite om op gang te komen en loopt Zwolle direct uit naar een 0-8 voorsprong. Twee driepunters van Martijn van Noordenne en een score van oud Zwolle speler Freek Vos zorgen ervoor dat de thuisploeg kan aanhaken: 8-10. Beide ploegen verdedigen goed en moeten dus aanvallend aan de bak om tot scoren te komen. Als Zwolle uitloopt naar 12-17 is het Freek Vos die zijn ploeg met 2 scores op rij weer bijna langszij brengt. Met de laatste score van het eerste kwart brengt Lars Jansen zijn ploeg zelfs naast de Hammers: 17-17.

Ook in het tweede kwart gaat de wedstrijd verrassend genoeg gelijk op. Zwolle probeert steeds een gaatje te slaan, maar Lokomotief weet keer op keer te antwoorden. Lars Jansen neemt zijn ploeg bij de hand in deze fase van de wedstrijd. Halverwege het tweede kwart komt Lokomotief na vrije worpen van dezelfde Lars Jansen voor het eerst in de wedstrijd zelfs op voorsprong: 24-23. Coach Van der Belt neemt een time-out en daarna is het de Kroaat Duje Dukan die de Zwollenaren weer aan de leiding brengt: 29-31. Als Zwolle vlak voor rust weer een poging doet om Lokomotief van zich af te schudden is het Jeroen Overdevest die met een aantal goede acties de ruststand bepaalt op 37-38.

In het derde kwart probeert Landstede het tempo nog verder op te schroeven onder aanvoering van de Zweed Felix Terins: 37-42. Met een 6-0 run is het toch weer Lokomotief dat brutaal de leiding neemt: 43-42. Het is stuivertje wisselen in het derde kwart, maar een groot gedeelte van dit kwart is het toch echt Lokomotief dat de leiding heeft in de wedstrijd. De ploeg uit Zwolle begrijpt dat het niet zomaar kan winnen van de koploper van de promotie divisie en probeert verdedigend de touwtjes nog verder aan te trekken. Met twee vrije worpen bepaalt Freek Vos de eindstand van het derde kwart op 55-57. Dat het zo laat in de wedstrijd nog steeds zo spannend is, hadden niet veel toeschouwers verwacht.

In het vierde kwart is het Zwolle dat steeds aan de goede kant van de score zit, al kan de ploeg niet echt weglopen bij de Rijswijkers. Met nog 8 minuten te spelen is de stand 63-64. Als Zwolle uitloopt naar 63-68 weet Lokomotief toch weer langszij te komen dankzij een score van Lars Jansen en een hele knappe driepunter van Snorri Vignisson: 68-68. Time-out Zwolle. Met nog 2 minuten op de klok en een 73-76 stand is het nog steeds een wedstrijd en zijn er winstkansen voor Lokomotief. Dan kan Zwolle de wedstrijd alsnog beslissen door een aantal goede acties van oud-Lokomotief speler Boyd van de Vuurst de Vries. Eindstand: 75-84.

Na afloop wordt Lokomotief overladen met complimenten. Het feit dat de ploeg zo dicht bij een overwinning kon komen tegen één van de topploegen uit Nederland is natuurlijk al een prestatie op zich. Alhoewel er toch een kleine teleurstelling af te lezen viel van de gezichten van de Lokomotief spelers omdat ze zó dichtbij een geweldige stunt waren geweest.

Scores: Lars Jansen 24, Freek Vos 13, Bart Bijnsdorp 13, Martijn van Noordenne 9, Snorri Vignisson 8, Jeroen Overdevest 6, Lennart Overdevest 2.

Lars Jansen 24 punten #respect
Martijn van Noordenne in actie
Tot 68-68 gingen we gelijk op
Napraten, proost!