Fotograaf Daniëlle

Bekergame vs 2e divisionist (24-131)

CrackerJacks geen probleem voor Lokomotief

Lokomotief heeft zaterdagavond in de eerste ronde van het bekertoernooi in Amersfoort geen kind gehad aan tweede divisionist Crackerjacks. De bezoekers schoten met scherp en wisten maar liefst 23 driepunters te verzilveren tegen een hoog percentage.

In het eerste kwart neemt Lokomotief direct afstand van de thuisploeg, scores van Snorri Vignisson en Bart Bijnsdorp zorgen voor een 2-10 tussenstand. Dankzij driepunters van Lennart en Jeroen (2) Overdevest loopt de voorsprong razendsnel op naar 2-19. Crackerjacks beschikt over veel lengte, maar door het hoge tempo en de verdedigende druk waarmee de koploper van de promotiedivisie speelt, kan die maar moeilijk in stelling worden gebracht. Snorri Vignisson blijft zich flink met de scores bemoeien en heeft aan het einde van het eerste kwart al 18 punten op zijn naam staan. Eindstand eerste kwart: 6-36.

Snorri 32 punten!

Ook in het tweede kwart is Crackerjacks niet bij machte om het de Rijswijkers enigszins lastig te maken. Halverwege het kwart is de stand 6-49. Het is opvallend hoeveel driepunters Lokomotief scoort. In deze fase zijn het vooral Jeroen en Lennart Overdevest die het eindstation zijn van veel aanvallen en van afstand raakschieten. Ook center Bart Bijnsdorp laat aanvallend fraaie dingen zien. Freek Vos bepaalt uiteindelijk de ruststand op 11-73.

Na de rust loopt de aanvalsmachine van Lokomotief niet meer zo soepel als in de eerste helft. Crackersjacks kan aardig bijblijven in deze fase en weet een aantal keer fraai te scoren. Na een aantal minuten in het derde kwart is de stand 16-77. Lokomotief voert een aantal wissels door en daarna gaat het weer beter te draaien. Wederom zijn het driepunters die ervoor zorgen dat de voorsprong weer hard oploopt. Aan het einde van het kwart wordt zelfs de 100 al gehaald: 20-100.

In het laatste kwart blijft Lokomotief fanatiek spelen. Naast Jeroen en Lennart Overdevest en Snorri Vignisson begint nu ook Lars Jansen driepunters raak te schieten. Bart Bijnsdorp vermaakt het publiek nog met een aantal dunks en zo boekt Lokomotief een zeer ruime 24-131 overwinning. Binnenkort wordt bekend wie de tegenstander in de tweede ronde van het bekertoernooi is.

Scores: Snorri Vignisson 32, Bart Bijnsdorp 22, Jeroen Overdevest 18, Lennart Overdevest 18, Freek Vos 11, Kevin Joukes 10, Lars Jansen 9, Martijn van Noordenne 8, Philip Metz 4, Martijn van Vliet 4

Bekijk HIER gamefoto’s van de fotograaf van Crackerjacks Daniëlle. (onderaan staan ze)