Wijzigingen selectie Lokomotief

Na het zeer succesvolle seizoen 2021/2022 waarin Lokomotief voor de derde keer op rij kampioen van de promotiedivisie werd, is de voorbereiding voor het komende seizoen alweer in volle gang.
Binnenkort zullen de eerste nieuwe spelers worden voorgesteld, maar eerst is het tijd om stil te staan bij de vertrekkende spelers. Om uiteenlopende redenen zullen Jan Driessen, Lenno Witteveen, Luke Essenstam, Sydnee Bijlsma en Sebastian Lukic het komende seizoen geen deel meer uitmaken van de selectie van Lokomotief heren 1.

Luke Essenstam
Op een korte uitstap naar Den Helder na, heeft Luke zijn hele basketball leven bij Lokomotief gespeeld. Zowel in de jeugd als bij de senioren heeft hij diverse kampioenschappen op zijn naam kunnen schrijven. Luke beschikt over een vrij unieke speelstijl voor iemand van zijn postuur en bleek vaak lastig te verdedigen voor zijn opponenten. Een chronische blessure dwingt hem nu helaas om te stoppen met basketball. Zijn basketball kwaliteiten, maar ook zeker zijn humor zullen worden gemist.

Jan Driessen
Jan heeft vijf seizoenen voor Lokomotief gespeeld en heeft alle drie de kampioenschappen in de promotiedivisie meegemaakt en een belangrijke rol gespeeld in het behalen daarvan. Naast dat Jan een van de beste verdedigers en rebounders van de competitie was, was hij bovenal een hele goede teamspeler. Hij maakt sinds een aantal maanden onderdeel uit van het fulltime 3X3 programma en gaat zich dan ook volledig richten op 3X3 basketball. Jan zal enorm gemist worden maar uiteraard wensen wij hem alle succes bij deze prachtige uitdaging en hopen dat hij zijn droom kan gaan verwezenlijken.

Lenno Witteveen
Lenno stapte het afgelopen seizoen over van Akrides naar Lokomotief. Daarvoor speelde hij een aantal seizoenen in de eredivisie bij Landstede Zwolle en Apollo Amsterdam. Lenno bleek een zeer waardevolle kracht voor Lokomotief die prima in het team paste. Net als Jan maakt Lenno deel uit van het fulltime 3×3 programma en kan hij dat niet meer combineren met het spelen bij Lokomotief. Wij wensen Lenno veel succes met deze mooie uitdaging.

Sydnee Bijlsma
Sydnee combineerde het spelen in Lokomotief heren 1 met de LBA U18 waarmee hij kampioen van Nederland werd. Sydnee wordt gezien als een groot talent en heeft zich gedurende het seizoen prima ontwikkeld. Volgend seizoen gaat Sydnee in Duitsland spelen in de NBBL en de Pro B. Wij wensen Sydnee heel veel succes in Duitsland en zullen zijn ontwikkeling op de voet volgen.

Sebastian Lukic
In zijn tweede seizoen bij Lokomotief liep Sebastian een vervelende knieblessure op. Deze blessure dwingt hem nu om voorlopig te stoppen met basketball en aan zijn herstel te werken. Sebastian heeft zich ondanks deze teleurstelling als een voorbeeldige teamgenoot opgesteld en op allerlei manieren een bijdrage aan het succes geleverd. Wij wensen Sebastian een voorspoedig herstel toe.