Harlemlakers verslagen (video)

Lokomotief blijft ongeslagen na winst in Amsterdam

Foto’s van de game HIER, met dank aan fotograaf Harlemlakers Anneke Lute.

Hieronder de video van de game (camera Rienk).

Na de winst op HarlemLakers is Lokomotief als enige ploeg in de promotie divisie nog ongeslagen. De Amsterdammers wisten het Lokomotief in bepaalde fases van de wedstrijd behoorlijk moeilijk te maken, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de Rijswijkers.

© Fotograaf Harlemlakers Anneke Lute

Met Ronald van Ooijen als hoofdcoach en Tim Kortekaas als zijn assistent weet Lokomotief halverwege het eerste kwart een eerste gaatje te slaan: 5-15. Na een time-out komt de thuisploeg terug tot 12-16. Scores van Lenno Witteveen en Jan Driessen zorgen ervoor dat de bezoekers aan het einde van het eerste kwart weer uitlopen naar een 14-23 stand.

Onder aanvoering van de goed spelende Martijn van Noordenne, die in de afwezigheid van Lars Jansen (vakantie) veel minuten moet maken, vergroot Lokomotief de voorsprong naar 16-29 aan het begin van het tweede kwart. Na een 9-2 run neemt HarlemLakers plotseling het momentum over en komt het terug tot 25-31. Lokomotief neemt een time-out om het tij te keren. Twee driepunters op rij van Martijn van Noordenne zetten Lokomotief weer op het juiste spoor: 25-37. Lokomotief weet via een press verdediging de thuisploeg vaak in de problemen te brengen, maar doordat de ploeg slordig is vanaf de vrije worplijn blijft de schade voor de Amsterdammers nog enigszins beperkt. Ruststand 29-48.

In de rust is Pieter Mourik inmiddels gearriveerd en hij ziet dat zijn ploeg alles behalve scherp uit de kleedkamer komt. De thuisploeg begint met een 9-0 run en krijgt daarmee het geloof in een goede afloop weer helemaal terug, 38-48. Lokomotief vlucht in een time-out, waarin vooral over scherpte en inzet wordt gesproken. HarlemLakers is flink op stoom gekomen en verkleind de achterstand tot 42-49. Langzamerhand lijkt Lokomotief te beseffen dat er uit een ander vaatje getapt moet worden en weet het de verdediging weer beter op orde te krijgen, Een driepunter van Sydnee Bijlsma geeft Lokomotief weer wat lucht : 42-54. HarlemLakers probeert aan te klampen, maar driepunters van de Amsterdammers worden steeds beantwoord met een driepunter van Laurens Yperlaan. Eindstand derde kwart 45-57.

HarlemLakers is fysiek sterk en doordat Kevin Joukes (vakantie) en Luke Essenstam (blessure) niet beschikbaar zijn voor deze wedstrijd heeft Lokomotief het inside behoorlijk lastig. Toch komt Lokomotief niet meer echt in de problemen. De voorsprong blijft vrijwel het gehele vierde kwart rond de 10 punten schommelen. Vier minuten voor tijd komt HarlemLakers met een maximale krachtsinspanning nog een keer terug tot 6 punten, maar een driepunter van Martijn van Noordenne gooit de wedstrijd weer op slot. Lokomotief speelt de wedstrijd daarna professioneel uit vanaf de vrije worplijn. Eindstand: 62-78.

Volgende week speelt Lokomotief in Utrecht tegen SBU 2 voor de beker.

Scores: Jan Driessen 18, Laurens Yperlaan 13, Freek Vos 13, Martijn van Noordenne 11, Lenno Witteveen 11, Lennart Overdevest 5, Steven Bontje 3, Sydnee Bijlsma 3.