Groene Uilen onmachtig (video)

Lokomotief overklast Groene Uilen

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen heeft Lokomotief met ruime cijfers gewonnen van Groene Uilen uit Groningen. Direct vanaf het begin nam de thuisploeg de touwtjes in handen en liep het mede dankzij een aantal goede acties van Freek Vos en driepunters van Lenno Witteveen uit naar 17-4. De bezoekers weten maar moeizaam onder de druk van de Rijswijkers uit te spelen en komen in het eerste kwart niet verder dan 6 punten. Eindstand eerste kwart: 20-6.

Aan het begin van het tweede kwart komt Groene Uilen iets dichterbij, 22-12. Met een 8-0 run loopt Lokomotief direct weer verder uit naar 30-12. Nadat beide ploegen elkaar een aantal minuten in evenwicht houden, loopt Lokomotief onder aanvoering van de uitstekend spelende Freek Vos verder uit naar 45-24. Met een fraaie driepunter bepaalt Kevin Joukes de ruststand op 50-29.

Ondanks de grote voorsprong bleef Lokomotief geconcentreerd en agressief spelen. Na 5 punten op rij van Lenno Witteveen is de stand 59-32. Lokomotief blijft in een hoog tempo en met veel verdedigende druk spelen en weet keer op keer de open man te vinden in de aanval. Driepunters van Laurens Yperlaan en Martijn van Noordenne zorgen voor een voorsprong van 31 punten halverwege het derde kwart (67-36). In het vervolg van het derde kwart gaat de wedstrijd gelijk op. Eindstand van het derde kwart is 77-46.

In het vierde kwart loopt Lokomotief verder uit na een goede score van Lennart Overdevest en een driepunter van Sydnee Bijlsma, 82-46. De thuisploeg is duidelijk van plan om het publiek te vermaken in het laatste kwart, met goed teambasketball en aantal mooie acties loopt Lokomotief verder uit naar een hele ruime zege. Eindstand 108-56. Volgende week speelt Lokomotief in Amsterdam tegen HarlemLakers.

Scores: Lenno Witteveen 23, Freek Vos 21, Lars Jansen 16, Laurens Yperlaan 13, Sydnee Bijlsma 11, Kevin Joukes 9, Lennart Overdevest 8, Martijn van Noordenne 3, Steven Bontje 2, Jan Driessen 2