Feestelijke opening sportcomplex De Altis

Sportcomplex De Altis is geopend. Woensdag 19 mei gaf wethouder Sport Björn Lugthart het startsein. Samen met jeugdleden van BC Randstad, Lokomotief, Inter Rijswijk en Haag88 opende hij de entree van het sportcomplex en verklaarde De Altis daarmee officieel tot geopend.

De opening was met een livestream live te volgen. Met interviews, filmpjes en live muziek werd feestelijk stil gestaan bij dit moment. Aan het woord waren wethouder Sport Björn Lugthart, oud wethouders Sport Jos Bolte en René van Hemert, de projectleider, de voorzitters en leden van de sportverenigingen en de leerkrachten bewegingsonderwijs van de scholen. Zij gaan straks gebruik maken van de sportzalen. Zij stonden stil bij de totstandkoming van De Altis, de samenwerking en hun verwachtingen. Duidelijk is dat iedereen staat te popelen om de nieuwe zalen in gebruik te nemen. De sporters gaven aan dat dit nieuwe mogelijkheden biedt; er kan weer op topniveau getraind worden en er kunnen weer competities gespeeld worden. De verwachting is dat dit ook nieuwe leden zal trekken. Met recht dus een boost voor de sport in Rijswijk.

Fantastisch resultaat

Wethouder Björn Lugthart bracht tot slot een (alcoholvrije) toast uit: “Dit is het moment waar lang naar uitgekeken is en waar door iedereen heel hard naar toe is gewerkt. We hebben met elkaar een prachtige prestatie geleverd, niet in de laatste plaats door de samenwerking met de sportverenigingen en hun enthousiasme en inzet bij de inrichting van het gebouw. We hebben veel van ze gevraagd, maar we kunnen concluderen dat we met z’n allen een goed proces hebben doorlopen met dit fantastische resultaat. Daar wil ik iedereen voor bedanken. Er staat nu een mooi multifunctioneel sportcomplex iedereen met plezier optimaal zijn of haar sport kan beoefenen en waar Rijswijkers elkaar kunnen ontmoeten. En waar we als Rijswijk enorm trots op kunnen zijn!”

Multifunctioneel

De Altis is het nieuwe sportcentrum aan de Burgemeester Elsenlaan. Het is een duurzaam, multifunctioneel  en toekomst bestendig sportcomplex. Het nieuwe complex bestaat uit twee grote sporthallen voor onder andere volleybal, basketbal, badminton en bewegingsonderwijs, een krachttrainingsruimte en een grote budo zaal. Ook zijn er twee horecavoorzieningen die gekoppeld zijn aan de tribunes. Onder een gedeelte van het gebouw is een parkeergarage gerealiseerd, waarmee er ruimte ontstaat op het voorterrein voor outdoor sport activiteiten en om te recreëren.

Overdag zal het sportcomplex met name gebruikt gaan worden door het bewegingsonderwijs van zowel voortgezet als het basisonderwijs. In de avonden en het weekend zullen de sportverenigingen BC Randstad (badminton), Lokomotief (basketbal) en Inter Rijswijk (volleybal) er gebruik van maken. Evenals  onder anderen de verenigingen Harten6, Haag88, Aikido Shin Ki Tai en Innae Dojang.