12Philip MetzForward3
14Kevin JoukesCenter2

Samenvatting

Lokomotief wint in Utrecht

Met een 71-78 overwinning op Uball, dat op de tweede plaats stond, heeft Lokomotief de koppositie met succes verdedigd. Bij Lokomotief ontbraken Jeroen Overdevest en Martijn van Vliet die beiden op vakantie waren en was de zieke Snorri Vignisson slechts beperkt inzetbaar. De 17-jarige Miles de Koning maakte een verdienstelijk debuut.

Thijs Volmer, headcoach Utrecht

De openingsfase is duidelijk voor de bezoekers die dankzij scores van Bart Bijnsdorp en Lars Jansen direct een 0-6 voorsprong pakken. Uball lijkt wakker geschud en komt via een driepunter van James Rumahloine weer bijna langszij: 8-10. Het inside spel van Lokomotief is bijzonder effectief in deze fase van de wedstrijd en daardoor loopt de ploeg dankzij scores van Bart Bijnsdorp en Freek Vos weer uit naar 10-18. De slotfase van het eerste kwart is voor Uball die vooral via center Daen van Tilborg op gelijke hoogte komt: 22-22. Met een fraaie drive bepaalt Miles de Koning de eindstand van het eerste kwart op 22-26.

De 17-jarige Miles de Koning maakte een verdienstelijk debuut

In het tweede kwart gaat de wedstrijd lang gelijk op. Lokomotief heeft verdedigend zijn zaken goed op orde, maar is af en toe wel slordig in de aanval waardoor het de voorsprong niet kan vergroten. Beide ploegen werken hard, maar missen duidelijk ritme waardoor het niveau van de wedstrijd niet altijd even hoog is. Ook Uball zoekt nu vaker naar de inside spelers en Lokomotief heeft moeite om deze onder controle te houden. Bij een stand van 37-39 weet Lokomotief vlak voor rust nog een 0-4 run te plaatsen dankzij scores van Lars Jansen en Martijn van Noordenne. Ruststand: 37-42.

Time-out, wel nodig na 3 weken ‘rust’

Na de rust loopt Lokomotief direct uit naar 37-46 dankzij scores van uitblinker Bart Bijnsdorp en Lennart Overdevest. Uball center Imme van der Brug zorgt er dan voor dat zijn ploeg weer aansluiting vindt bij de bezoekers: 46-47. Een aantal prima uitgespeelde aanvallen met scores van Kevin Joukes, Lars Jansen en Lennart Overdevest zorgen er weer voor dat Lokomotief een 46-53 voorsprong neemt. De scheidsrechters laten veel toe en daardoor wordt er behoorlijk fysiek gespeeld door beide ploegen die daardoor duidelijk vermoeid raken door de conditionele achterstand die is ontstaan door de feestdagen. Eindstand derde kwart: 54-58.

Utrecht zeker Final-Four aspiraties!

Scores van Philip Metz en Bart Bijnsdorp geven Lokomotief weer wat lucht en zorgen voor een 54-62 voorsprong. Uball probeert van achter de driepuntslijn weer aansluiting te vinden maar slaagt daar slechts sporadisch in. Zonder heel goed te spelen controleert Lokomotief de wedstrijd volledig in het vierde kwart. Lokomotief is vooral heel slordig in de aanval waar veel vrije worpen en scores onder het bord worden gemist. Uball probeert te profiteren van de missers van Lokomotief, maar is ook niet bij machte om de bezoekers echt in de problemen te brengen. Een 71-78 overwinning is een mooi resultaat voor de Rijswijkers die daarmee koploper blijven en verder afstand nemen van de concurrentie.
Volgende week gaat Lokomotief op bezoek bij Apollo Heat.

Scores: Bart Bijnsdorp 25, Freek Vos 13, Lennart Overdevest 13, Lars Jansen 12, Martijn van Noordenne 8, Philip Metz 3, Kevin Joukes en Miles de Koning 2.