12Philip MetzForward2
14Kevin JoukesCenter0

Samenvatting

Lokomotief verliest in Almelo

Sinds 29 oktober had Lokomotief niet meer verloren in de competitie, maar zaterdag moest de ploeg zijn meerdere erkennen in Uitsmijters dat met 77-66 won. In de thuiswedstrijd had Lokomotief nog met 90-49 gewonnen.

Lokomotief begon bijzonder matig aan de wedstrijd. De ploeg speelde zonder energie en ook de focus was ver te zoeken. Was het de lange reis ? Was het onderschatting ? Feit is dat Uitsmijters veel feller uit de startblokken kwam. Het is dat de thuisploeg het vizier nog niet op scherp had staan in de openingsfase waardoor veel open schoten werden gemist. Maar dankzij veel aanvalsrebounds kwam Uitsmijters steeds beter in de wedstrijd. Lokomotief vlucht al na 4 minuten in een time-out in een poging de boel op scherp te zetten. Als de driepunters beginnen te vallen voor de ploeg uit Almelo kijkt Lokomotief tegen een 18-10 achterstand aan. Drie vrije worpen van Snorri Vignisson brengen de bezoekers vlak voor het einde van het eerste kwart weer wat dichterbij. Eindstand eerste kwart: 20-13.

Het tweede kwart begint dramatisch voor Lokomotief. Bij Uitsmijters lijkt iedereen driepunters te kunnen schieten en binnen een paar minuten kijken de Rijswijkers tegen een 29-13 achterstand aan. Ook aanvallend is Lokomotief geen schim van de ploeg die zo fier bovenaan in de promotie divisie staat. Dat is mede te danken aan de goede verdediging van Uitsmijters die het lengte voordeel uitstekend weet te benutten. Maar Lokomotief kan zichzelf ook verwijten dat het in een te laag tempo speelt en de geboden kansen niet pakt. Pas halverwege het tweede kwart weet Lars Jansen de ban te breken en schiet hij via een driepunter de eerste punten in het tweede kwart op het scorebord: 29-16. Uitsmijters blijft maar driepunters raak schieten (19 in totaal!) en loopt uit naar een ruime 46-24 voorsprong bij de rust.

In het derde kwart laat Lokomotief zich van een andere kant zien. De ploeg speelt met meer energie en vechtlust en weet aanvallend Bart Bijnsdorp regelmatig goed in vinden. Ondanks het betere spel van de Rijswijkers blijft de achterstand nog altijd erg groot. Halverwege het kwart is de stand 54-32.
Een driepunter van Lennart Overdevest geeft Lokomotief weer wat hoop en langzamerhand vertaald het overwicht zich ook in een minder grote achterstand. Na twee vrije worpen van Laurens Yperlaan is Lokomotief teruggekomen tot 14 punten: 57-43. In de laatste aanval van het kwart schiet Snorri Vignisson een driepunter raak en is de achterstand nog maar 12 punten. Eindstand derde kwart: 63-51.

In het laatste kwart krijgt Lokomotief direct weer twee driepunters om zijn oren van Jerome Oude Aarninkhof (totaal 6 driepunters) en is de achterstand 18 punten. Lokomotief geeft niet op en weet via Philip Metz en Lars Jansen toch weer aansluiting te vinden: 69-56. Uitsmijters scoort vrijwel alleen maar via driepunters of vrije worpen en kan op die manier de bezoekers van zich afhouden. Lokomotief probeert iets te forceren via driepunters, maar mist in deze wedstrijd de scherpte en de vorm. De wedstrijd eindigt met een verdiende 77-66 overwinning voor de thuisploeg.
Volgende week ontvangt Lokomotief Groene Uilen in Rijswijk. Aanvang: 21:00.
Scores: Bart Bijnsdorp 25, Lars Jansen 10, Snorri Vignisson 9, Freek Vos 8, Laurens Yperlaan 5, Lennart Overdevest 5, Jeroen Overdevest 2, Philip Metz 2.