11Freek VosCenter27
12Philip MetzForward4

Samenvatting

Reguliere overwinning Lokomotief in Groningen

Lokomotief heeft zaterdagavond de verre uitwedstrijd in Groningen tegen middenmoter Scylla met 64-94 gewonnen. De ploeg uit Rijswijk blijft daardoor koploper van de promotiedivisie en is al zeker van het thuisvoordeel in de final four.

Lokomotief begint heel goed aan de wedstrijd. Lars Jansen weet Freek Vos keer op keer te vinden en binnen twee minuten staat de ploeg uit Rijswijk voor met 0-8. Nadat Scylla in een time-out de verdedigende strategie aanpast, moet Lokomotief op zoek naar andere opties en die worden gevonden in de persoon van Snorri Vignisson: 2-11. Als Bart Bijnsdorp binnen de lijnen komt zorgt hij voor extra dreiging in de bucket en loopt Lokomotief verder uit. Na een driepunter van Laurens Yperlaan aan het einde van het eerste kwart is de voorsprong opgelopen tot 8-24 en heeft Lokomotief een prima kwart gespeeld.

In het tweede kwart komt Scylla beter voor de dag en weet het de achterstand te verkleinen tot 19-31. Lokomotief is duidelijk minder scherp in de verdediging en daar profiteren de Groningers van. Na scores van Lars Jansen en Philip Metz loopt Lokomotief weer uit naar 19-36. Scylla probeert via Sander de Roos en Rico Bakker aansluiting te vinden en weet de Rijswijkse verdediging regelmatig op de proef te stellen. Uiteindelijk gaat Lokomotief met een ruime 29-46 voorsprong de rust in.

Freek 27 punten

De eerste score van het derde kwart is voor Jeroen Overdevest die een drive naar de basket knap afrondt. Scylla probeert via Rico Bakker terug te komen in de wedstrijd, maar Lokomotief heeft in Freek Vos een aanvallend wapen van formaat en weet de voorsprong te handhaven: 38-62. Aan het einde van het derde kwart weet Scylla een kleine run te plaatsen en weet het de achterstand terug te brengen tot 51-69.

Na een driepunter van Olaf de Vries lijkt Scylla weer te geloven in een overwinning en is het aan Lokomotief om te reageren. Die reactie komt er via scores van Bart Bijnsdorp en twee driepunters van Snorri Vignisson: 54-77. Rico Bakker blijkt moeilijk af te stoppen door de Rijswijkse verdediging, maar doordat Lokomotief aanvallend goed blijft spelen kan het in de slotminuten mede dankzij twee driepunters op rij van Laurens Yperlaan uitlopen naar een 64-94 eindstand.

Volgende week staat de streekderby tussen Lokomotief en CobraNova op het programma in de Altis in Rijswijk.
Scores: Freek Vos 27, Bart Bijnsdorp 18, Snorri Vignisson 14, Laurens Yperlaan 10, Lennart Overdevest 9, Lars Jansen 8, Philip Metz en Jeroen Overdevest 4.