14Kevin JoukesCenter2
15Sebastian LucicForward-Guard11

Samenvatting

Lokomotief ruim langs UBALL

Lokomotief heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022 ruim gewonnen van UBALL uit Utrecht. In de goedgevulde, nieuwe sporthal de Altis vermaakte de thuisploeg het publiek met fraaie acties en bij vlagen goed basketball. Bij Lokomotief ontbraken Jan Driessen, Lenno Witteveen (3X3), Steven Bontje (vakantie) en Luke Essenstam (blessure). Martijn Wessels, die normaliter uitkomt voor H2, maakte zijn debuut in de promotiedivisie.

Dankzij 8 punten op rij van Lars Jansen schiet Lokomotief uit de startblokken en neemt het direct een 8-2 voorsprong. De thuisploeg weet de bezoekers goed onder druk te zetten en loopt in een hoog tempo uit naar 18-6. De 17-jarige Sydnee Bijlsma zorgt voor het hoogtepunt van het eerste kwart als hij een drive afdunkt over een tegenstander heen. Eindstand eerste kwart: 20-10.

In het tweede kwart komt UBALL terug tot 24-20, maar dankzij 3 driepunters (2x Sebastian Lukic en 1x Laurens Yperlaan) loopt Lokomotief snel uit naar 35-20. Een ontketende Laurens Yperlaan schiet vervolgens nog 3 driepunters binnen (46-25). Sydnee Bijlsma bepaalt de ruststand op 48-28.

De grote voorsprong doet het spel van de thuisploeg geen goed. In een rommelig derde kwart laat het UBALL dichterbij komen. De thuisploeg werkt hard, maar de echte scherpte lijkt een beetje verdwenen waardoor er veel wordt gemist en er veel ballen worden ingeleverd. Eindstand derde kwart: 63-47.

Freek Vos laat zich in de tweede helft aanvallend meer zien en als ook Lars Jansen weer een tandje bijschakelt, loopt Lokomotief in het vierde kwart snel uit naar 78-51. De wedstrijd is dan al lang gespeeld maar Lokomotief blijft bij de les en boekt en ruime 92-60 overwinning.

Volgende week komt Lokomotief niet in actie omdat de uitwedstrijd tegen Attacus is verplaatst. De volgende wedstrijd van Lokomotief is op 2 oktober thuis tegen Groene Uilen.

Scores: Lars Jansen 23, Laurens Yperlaan 21, Freek Vos 13, Martijn van Noordenne 11, Sebastian Lukic 11, Sydnee Bijlsma 7, Lennart Overdevest 2, Kevin Joukes 2, Martijn Wessels 2