13Martijn van VlietForward6
14Kevin JoukesCenter8

Samenvatting

Lokomotief walst over Scylla heen

Als nieuwkomer in de promotiedivisie doet Scylla het tot nu toe uitstekend. De ploeg uit Groningen won al van een aantal topploegen en stond voorafgaand aan de wedstrijd tegen Lokomotief op de tweede plaats. De Groningers beschikken over veel spelers die hun sporen in de promotiedivisie ruim hebben verdiend, ook al is dat van enkelen al even geleden.

In het eerste kwart schiet Lokomotief uit de startblokken. Binnen vijf minuten staat de thuisploeg voor met 20-5. Alle scores komen van de beide centers Bart Bijnsdorp en Freek Vos en van point guard Jeroen Overdevest. Scylla probeert met een time-out het tij te keren, maar de thuisploeg is niet van plan om gas terug te nemen. Als Snorri Vignisson binnen de lijnen komt, bemoeit hij zich direct met de scores. Driepunters van Philip Metz en Lars Jansen zorgen voor een zeer ruime voorsprong aan het einde van het eerste kwart: 33-9.

In de eerste minuten van het tweede kwart weet Scylla gelijk op te spelen met de thuisploeg tot 40-16. Dan plaatst Lokomotief wederom een run en loopt het verder uit naar 52-16. Alle spelers dragen hun steentje bij en dat levert af en toe prachtige aanvallen en scores op. Een monsterscore hangt in de lucht en dat was vooraf absoluut niet verwacht. Lokomotief hield juist rekening met een lastige wedstrijd. Met een driepunter schiet Lennart Overdevest de ruststand op het bord: 63-18.

In het derde kwart duurt het even voordat Lokomotief weer op stoom komt en Scylla profiteert met een 2-7 run. Dan zorgen Snorri Vignisson en Lars Jansen ervoor dat de thuisploeg de draad van de eerste helft weer oppakt en antwoordt Lokomotief met een 11-0 run: 78-25. De thuisploeg blijft goed spelen, verdedigend worden er amper scores toegestaan en aanvallend worden alle spelers in de aanval betrokken. Eindstand derde kwart: 91-27.

In het laatste kwart weet Scylla het netje wat beter te vinden, maar daarmee wordt de achterstand niet kleiner. De laatste twee scores zijn driepunters van uitblinker Snorri Vignisson en Martijn van Vliet. Eindstand: 117-42.

Komende zaterdag zou Lokomotief moeten spelen tegen Suns 2 maar die wedstrijd is op verzoek van de ploeg uit Den Helder uitgesteld in verband met bekerverplichtingen. Lokomotief reist woensdag of naar Hilvarenbeek voor een bekerwedstrijd tegen eerste divisionist Biks Shots.

Scores: Snorri Vignisson 19, Bart Bijnsdorp 16, Freek Vos 16, Lars Jansen 15, Lennart Overdevest 15, Philp Metz 12, Kevin Joukes 8, Martijn van Vliet 6, Jeroen Overdevest 5, Martijn van Noordenne 5