15Sebastian LucicForward-Guard0
16Steven BontjeForward0

Samenvatting

Lokomotief knokt zich naar de overwinning

Na twee weken zonder competitiewedstrijd moet Lokomotief het thuis opnemen tegen Dreamfield Dolpins uit Bemmel. Bij de thuisploeg ontbreken Jan Driessen (blessure) en Lenno Wiitteveen, maar keren Lars Jansen en Luke Essenstam weer terug van blessures. Voor Luke Essenstam is dit zelfs zijn eerste wedstrijd nadat hij in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen een vervelende schouderblessure opliep.

Voordat de wedstrijd begint is er een prachtig eerbetoon aan de vorige week overleden Lokomotief oprichter Franklin Dikmoet.

Toen beide ploegen klaar stonden om te beginnen, gooiden problemen met het scorebord roet in het eten. Pas na een half uur zijn deze problemen opgelost en kan de wedstrijd eindelijk beginnen.

De thuisploeg lijkt het minste last te hebben van de rommelige voorbereiding en pakt aan de hand van Martijn van Noordenne en Freek Vos direct een 7-0 voorsprong. Beide ploegen zoeken naar ritme in de aanval en missen erg veel. Er wordt hard verdedigd, maar ook onzorgvuldig aangevallen. De eindstand van het eerste kwart is 15-4.

In het tweede kwart is het spel niet veel beter. De thuisploeg heeft veel balverlies en schiet maar weinig raak van afstand. Halverwege het kwart is de stand 21-11. In ruim drie minuten weet Lokomotief slechts 1 punt te scoren en komt Dreamfield steeds beter in de wedstrijd. Ook verdedigend laat Lokomotief wat steken vallen in deze fase van de wedstrijd en Dreamfield profiteert dankbaar. Vlak voor de rust schiet pointguard Sigo Jorrisen zijn ploeg bijna naast de thuisploeg. Ruststand 26-23.

In het derde kwart neemt Dreamfield een voorsprong in 29-33. De ploeg uit Bemmel verdedigt sterk en weet keer op keer de aanval van Lokomotief te ontregelen. Doordat het afstandsschot maar niet wil vallen zoekt Lokomotief het wat meer inside. Scores van Freek Vos en Luke Essenstam brengen de thuisploeg weer op gelijke hoogte: 33-33. Dreamfield is duidelijk de betere ploeg in deze fase en loopt uit naar 35-43. Wederom twee inside scores van Kevin Joukes en Freek Vos en een driepunter van Martijn van Noordenne zorgen voor de aansluiting 42-43. Aan het einde van het kwart zijn beide ploegen weer volledig in evenwicht: 46-46.

Lokomotief pakt als eerste een kleine voorsprong in het laatste kwart, 50-46, maar na een 0-7 run van Dreamfield zijn het toch weer de bezoekers die de leiding pakken: 50-53. Lokomotief knokt keihard om in de wedstrijd te blijven. Aanvallend neemt Lars Jansen zijn ploeg bij de hand en zodoende komt Lokomotief met 61-58 weer aan de leiding. Een driepunter van Dophins speler Nour Yaaqobi brengt beide ploegen drie minuten voor tijd weer op gelijke hoogte. Twee minuten lang geven beide ploegen verdedigend vrijwel niets weg, er wordt dan ook niet gescoord. In de laatste minuut van de wedstrijd speelt Lokomotief het slim uit en weet het vanaf de vrije worplijn via Freek Vos en Lars Jansen de wedstrijd te beslissen. Eindstand 66-61.

Scores: Lars Jansen 18, Freek Vos 18, Laurens Yperlaan 10, Martijn van Noordenne 9, Kevin Joukes 6, Steven Bontje 3, Luke Essenstam 3, Lennart Overdevest 2