12Philip MetzForward9
14Kevin JoukesCenter5

Samenvatting

Lokomotief wint ook in Katwijk

Met een 62-91 overwinning heeft Lokomotief ook de laatste uitwedstrijd in de reguliere competitie winnend afgesloten. Bij Lokomotief ontbraken Freek Vos (werk) en Martijn van Vliet (Heren 2).

De Rijswijkers beginnen scherp aan het duel. Bart Bijnsdorp wordt een aantal keer goed vrijgespeeld  en zorgt voor de eerste 6 punten van de bezoekers. Na een driepunter van Jeroen Overdevest is het Grasshoppers dat een run plaatst en een 6-11 achterstand weet om te buigen naar een 12-11 voorsprong halverwege het eerste kwart. In het resterende deel van het eerste kwart wordt er slechts sporadisch gescoord en houden beide ploegen elkaar gaat goed in evenwicht. Eindstand eerste kwart 18-18.

In het tweede kwart komt de koploper beter voor de dag. De verdediging wordt aangescherpt en daardoor kunnen er diversen fast-breaks worden verzilvert en loopt de ploeg uit naar 20-26. Bart Bijnsdorp blijft inside domineren en is vaak het eindstation van de aanval. Na 7 minuten in het tweede kwart is Lokomotief uitgelopen naar 22-35. In het rustsignaal schiet aanvoerder Lars Jansen een hele verre driepunter raak en bepaalt daarmee de ruststand op 29-41.

De eerste 4 punten in het derde kwart zijn voor Grasshoppers, die daarmee de achterstand verkleinen tot 33-41. Lokomotief reageert direct met een 0-20 run en loopt onder aanvoering van Lars Jansen en Jeroen Overdevest uit naar 33-51 . Daarmee lijkt de wedstrijd al vroegtijdig beslist. Als Grasshoppers zich weet te herpakken kan Lokomotief niet veel verder uitlopen en blijft de voorsprong tot aan het einde van het derde kwart in takt: 43-64.

In het laatste kwart blijft Lokomotief geconcerteerd en fanatiek verdedigen. Aanvallend laat de ploeg bij vlagen prachtig team basketball zien en loopt het verder uit naar 45-70. Na twee driepunters op rij van Laurens Yperlaan is de voorsprong zelfs opgelopen tot 31 punten (54-85). Philip Metz bepaalt de eindstand op 62-91.

Over twee weken ontvangt Lokomotief UBALL, de nummer twee van de competitie. Bij winst of een kleine nederlaag kan Lokomotief de eerste plaats in de reguliere competitie veiligstellen.

Scores: Bart Bijnsdorp 23, Lars Jansen 13, Jeroen Overdevest 11, Laurens Yperlaan 11, Philip Metz 9, Martijn van Noordenne 8, Snorri Vignisson 7, Kevin Joukes 5, Lennart Overdevest 4