13Martijn van VlietForward2
14Kevin JoukesCenter6

Samenvatting

Lokomotief op koers voor finale

Na een ruime 60-92 staat Lokomotief met één been in de finale. In een volgepakte en sfeervolle sporthal in Voorburg was de Rijswijkse formatie duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg. Pointguard Martijn van Noordenne viel in het eerste kwart uit met een op het oog ernstige knieblessure.

De wedstrijd begint rommelig, beide ploegen lijken wat moeite te hebben met de intensiteit en spanning die bij dit soort wedstrijden hoort. Lokomotief neemt wel direct het voortouw en pakt een 4-10 voorsprong. Time-out Cobranova. De verdediging van de Rijswijkers staat als een huis en weet de aanval van Cobranova goed aan banden te leggen. Snorri Vignisson schiet zijn ploeg met een driepunter naar 10-20 aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart blijft het spelbeeld onveranderd en loopt Lokomotief uit naar 15-29. Alle spelers zijn al binnen de lijnen geweest en leveren allemaal een positieve bijdrage aan de wedstrijd. Vooral in de rebound heerst Lokomotief en weet het regelmatig tweede kansen te creëren. Na twee rake vrije worpen van Freek Vos is de voorsprong voor de bezoekers opgelopen tot 21 punten (16-37). Ruststand 21-41.

Aan het begin van het derde kwart loopt Lokomitief direct verder uit na twee scores van Bart Bijnsdorp en een driepunter van Laurens Yperlaan: 23-48. Cobranova probeert via Michaelsjenko Osepa wat dichterbij te komen, maar een driepunter van Jeroen Overdevest doorbreekt de run van de Voorburgese ploeg; 28-51. Cobranova probeert op allerlei manieren het spel van Lokomotief te ontregelen en slaagt daar in deze fase van de wedstrijd redelijk in. Met nog 4 minuten op de klok in het derde kwart een een 39-59 stand neemt Lokomotief een time-out. Driepunters van Jeroen Overdevest en Snorri Vignisson zorgen voor de genadeklap en een 39-65 voorsprong. Met twee vrije worpen schiet Kevin Joukes zijn ploeg naar een ruime 40-70 voorsprong aan het einde van het vierde kwart.

Lokomotief lijkt nog niet tevreden en loopt aan het begin van het vierde kwart verder uit naar 40-77 na een driepunter van Laurens Yperlaan. Het wordt af en toe wat onvriendelijk in het veld maar dit wordt goed gecontroleerd door de prima leidende scheidsrechters.

Cobranova weet in de slotminuten de achterstand nog iets te verkleinen, maar moet uiteindelijk een ruime nederlaag incasseren. Eindstand: 60-92. Volgende week zaterdag is de tweede halve finale in Rijswijk.

Scores: Snorri Vignisson 15, Bart Bijnsdorp 15, Laurens Yperlaan 14, Jeroen Overdevest 13, Feek Vos 11, Kevin Joukes 6, Lars Jansen 5, Lennart Overdevest 5, Phiilp Metz 3, Martijn van Noordenne 3, Martijn van Vliet 2.