13Martijn van VlietForward1
14Kevin JoukesCenter8

Samenvatting

Ruime overwinning Lokomotief in Voorburg

Met een klinkende 77-97 zege heeft Lokomotief streekgenoot CobraNova verslagen in eigen huis en blijft het koploper in de promotiedivisie.

CobraNova verloor vorige week in het bekertoernooi nog verrassend van het tweede team van Lokomotief en leek daardoor extra gebrand op een goed resultaat tegen de hoofdmacht van de Rijswijkers. Nadat Rogillio Sewrattan de score heeft geopend, neemt Lokomotief direct het initiatief dankzij driepunters van Martijn van Noordenne en Lennart Overdevest: 2-6. Als Max Hirs de thuisploeg weer aan de leiding heeft gebracht laat Freek Vos zich gelden en begint Lokomotief inside te domineren. Doordat CobraNova tegen een hoog schotpercentage schiet kan het goed bijblijven en eindigt het eerste kwart in een 19-23 voorsprong voor Lokomotief.

In het tweede kwart zet Lars Jansen de wedstrijd naar zijn hand met een driepunter en een assist op Kevin Joukes en loopt Lokomotief uit naar 19-28. Wederom is het de goed spelende Max Hirs die ervoor zorgt dat zijn ploeg in de buurt blijft van de bezoekers: 24-28. Aanvallend speelt Lokomotief een prima eerste helft, maar verdedigend ontbreekt de scherpte die de ploeg dit seizoen kenmerkt en krijgt CobraNova net te veel ruimte en tijd om aan te vallen. Voor het publiek valt er genoeg te genieten omdat beide ploegen mooi aanvallend basketbal laten zien. Als CobraNova vlak voor rust bijna langszij komt, schakelt Lokomotief een tandje bij en loopt het dankzij een driepunter van Snorri Vignisson, een score van Jeroen Overdevest en een driepunter van Lennart Overdevest in het rustsignaal uit naar 43-50.

Met een 0-7 run lijkt Lokomotief de wedstrijd vlak na rust al te beslissen, 43-57, maar 5 punten op rij van Michaelsjenko Osepa geven CobraNova weer wat hoop op een goede afloop: 48-57. Inside is Lokomotief duidelijk de baas en vooral Freek Vos speelt een sterke wedstrijd. Centers Bart Bijnsdorp en Freek Vos eindigen de wedstrijd met meerdere blockshots en zorgen ervoor dat CobraNova de basket maar moeilijk kan aanvallen. Ondanks dat CobraNova erg goed schiet wordt de achterstand niet kleiner, dat komt onder andere doordat Martijn van Noordenne ook met scherp schiet vanachter de driepuntlijn. Eindstand derde kwart 64-75.

In het laatste kwart controleert Lokomotief de wedstrijd en slaat het iedere aanval van de thuisploeg af. Na een driepunter van Lars Jansen en een score van Kevin Joukes halverwege het vierde kwart loopt Lokomotief uit naar 67-83 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Verdedigend heeft Lokomotief zijn zaken beter op orde in de tweede helft en daardoor wordt een ruime overwinning geboekt. Eindstand: 77-97.

Scores: Freek Vos 25, Martijn van Noordenne 16 (5 driepunters), Lars Jansen 16, Bart Bijnsdorp 10, Lennart Overdevest 8, Kevin Joukes 8,  Snorri Vignisson 8, Jeroen Overdevest 5, Martijn van Vliet 1.