13Martijn van VlietForward0
14Kevin JoukesCenter2

Samenvatting

Lokomotief walst over Apollo Heat

Met een 44-94 overwinning op Apollo Heat boekt Lokomotief de negende overwinning in tien wedstrijden. Laurens Yperlaan maakt zijn eerste minuten van het seizoen nadat hij is teruggekeerd van een buitenlandse trip en daardoor treedt Lokomotief voor het eerst in de competitie aan met een volledige selectie. Lokomotief komt moeizaam op gang in Zwanenburg en tot 8-10 kan Apollo Heat, dat op de laatste plaats staat, goed bijblijven. Dan plaatst Lokomotief een 0-10 run, onder andere dankzij driepunters van Jeroen Overdevest en Philip Metz. Eindstand eerste kwart 8-20.

In het tweede kwart kan Lokomotief geen grip krijgen op Edwin Richmond die de ene na de andere score laat aantekenen en zijn ploeg daarmee volledig terugbrengt in de wedstrijd: 21-22. Twee driepunters op rij van Laurens Yperlaan zorgen voor een gaatje van 6 punten: 24-30. Bij de thuisploeg lopen vrijwel alle aanvallen over Richmond, die maar liefst 15 punten scoort in het tweede kwart. Vlak voor rust weet Lokomotief dan toch eindelijk een gaatje te slaan mede dankzij 7 punten van Martijn van Noordenne en gaat de ploeg met een 30-42 stand rusten.

Na de rust is Lokomotief duidelijk beter bij de les. Verdedigend wordt de tegenstander flink onder druk gezet en wordt Richmond aan banden gelegd en ook aanvallend staat het vizier nu wel op scherp. Met een 4-14 run gooit de Rijswijkse ploeg de wedstrijd direct op slot: 34-56. De thuisploeg zoekt het vooral in individuele acties en dat levert slechts sporadisch succes op. Aan het einde van het derde kwart is de voorsprong voor Lokomotief opgelopen tot 44-71.

In het laatste kwart blijft Lokomotief fanatiek verdedigen en weet het de aanval van de thuisploeg dusdanig te ontregelen dat deze geen enkele score weet aan te tekenen in het laatste kwart. Zonder heel goed te spelen boekt Lokomotief een zeer ruime 44-94 overwinning en blijft het koploper van de promotie divisie. Volgende week ontvangt Lokomotief Dreamfield Dolphins in Rijswijk, aanvang 19:00 uur.

Scores: Freek Vos 15, Bart Bijnsdorp 15, Philip Metz 13, Laurens Yperlaan 13, Lars Jansen 10, Martijn van Noordenne 10, Jeroen Overdevest 7, Lennart Overdevest 5, Snorri Vignisson 4, Kevin Joukes 2

Team compleet vandaag door de aanwezigheid van Laurens #8!