13Martijn van VlietForward0
14Kevin JoukesCenter4

Samenvatting

Lokomotief wint streekderby tegen Cobranova

In een goedgevulde sporthal de Altis in Rijswijk heeft Lokomotief met 86-63 gewonnen van streekgenoot Cobranova. Lokomotief was voor het eerst sinds een lange tijd weer compleet.

De ploeg uit Voorburg neemt direct een 0-4 voorsprong en laat zien dat er een final four plek op het spel staat. Lokomotief antwoordt met een 11-0 run dankzij scores van Jeroen Overdevest, Lars Jansen en Freek Vos. Cobranova center Jeroen de Baat laat zich aanvallend nadrukkelijk gelden in het eerste kwart en scoort maar liefst 8 van de eerste 10 punten voor de bezoekers. Lokomotief heeft moeite met het fysieke spel van Cobranova en komt in het vervolg van het eerste kwart nog slechts sporadisch tot scoren. Eindstand eerste kwart: 16-20

Foto Sebastiaan Nederhoed

In het tweede kwart loopt Cobranova verder uit naar 16-23 en dat is het signaal voor Lokomotief om zowel aanvallend als verdedigend een tandje bij te schakelen. Na twee driepunters van Laurens Yperlaan heeft Lokomotief de leiding in de wedstrijd weer overgenomen: 27-26. De verdediging van de thuisploeg is inmiddels van een dusdanig niveau dat Cobranova zeer moeizaam tot scoren kan komen. Doordat Lokomotief aanvallend slordig is, kan Cobranova nog redelijk in de buurt blijven. De laatste score van de eerste helft is van Kevin Joukes die in de zoemer een fraaie score onder de basket weet aan te tekenen. Ruststand 38-31.

Ook in het derde kwart heeft Lokomotief verdedigend de zaken goed op orde. Aanvallend zorgt Bart Bijnsdorp vooral voor de scores in deze fase en daardoor kan Lokomotief uitlopen naar 50-36. Diezelfde Bart Bijnsdorp krijgt de toeschouwers op de banken door de steal af te ronden met een denderdunk. De bezoekers komen slechts tot 8 punten in het derde kwart (3 in de laatste 8 minuten van het kwart) en daardoor kan Lokomotief uitlopen naar een comfortabele 62-39 voorsprong aan het einde van het derde kwart.

In het laatste kwart laat Lokomotief de teugels weer enigszins vieren en weet Cobranova vooral dankzij Michaelsjenko Osepa aanvallend weer goed voor de dag te komen. Beide ploegen scoren er flink op los in het laatste kwart en houden elkaar goed in evenwicht (24-24). Dankzij een 86-63 overwinning blijft Lokomotief koploper van de promotiedivisie en heeft het nog twee wedstrijden in de reguliere competitie voordat de final four begint. Cobranova is nog in de race voor de vierde plek.

Scores: Lars Jansen 16, Bart Bijnsdorp 15, Freek Vos 11, Snorri Vignisson 11, Laurens Yperlaan 11, Jeroen Overdevest 8, Martijn van Noordenne 5, Kevin Joukes 4, Lennart Overdevest 2, Philip Metz 2