13Sebastian LucicForward-Guard3
14Kevin JoukesCenter14

Samenvatting

Lokomotief te sterk voor HarlemLakers

Vorige week won Lokomotief nipt in Groningen van Groene Uilen. De ploeg oogde toen nog erg roestig na een aantal weken zonder trainingen en wedstrijden. Thuis tegen HarlemLakers was het spel van de Rijswijkers al een stuk beter, maar wist de ploeg ook nu nog niet echt te overtuigen. Bij de thuisploeg ontbreken Laurens Yperlaan en Steven Bontje vanwege blessures.
In het eerste kwart neemt de thuisploeg een 7-2 voorsprong dankzij scores van Lars Jansen en Lenno Witteveen. Als Lennart Overdevest zich ook met de score gaat bemoeien, loopt Lokomotief verder uit naar 13-4. Na een time-out komen de bezoekers beter in hun spel en komen ze terug tot 18-14. Met een driepunter bepaalt Lars Jansen de eindstand van het eerste kwart op 23-14.

Dankzij drie scores op rij van de goed spelende Lennart Overdevest loopt Lokomotief verder uit naar 29-14. De bezoekers missen veel opgelegde kansen in deze fase waardoor de thuisploeg via Kevin Joukes verder uitloopt naar 33-15 na 4 minuten in het tweede kwart. In het tweede deel van het tweede kwart valt Lokomotief ver terug. Aanvallend lukt er vrijwel niets meer en ook verdedigend laat de ploeg veel steken vallen. HarlemLakers profiteert dankbaar en weet de achterstand te verkleinen. Ruststand 37-28.

In het derde kwart probeert Lokomotief de draad weer op te pakken en loopt de ploeg in de eerste minuten uit naar 45-32. Vrije worpen van Lars Jansen en een score van Jan Driessen zorgen voor een comfortabele 49-33. HarlemLakers speelt vrijuit en weet via een aantal afstandsschoten terug te komen tot 51-40. Na een driepunter en sterke drive van de goed spelende Sydney Bijlsma heeft Lokomotief weer een voorsprong van 16 punten. Met een fraaie driepunter van Luke Essenstam in de slotseconden komt de eindstand van het derde kwart op 67-48.

Het laatste kwart begint met driepunters over en weer. Bij de thuisploeg zijn Jan Driessen en Sebastian Lukic trefzeker, bij de bezoekers is center Corstiaan Kan aanvallend op stoom gekomen. Lokomotief probeert de voorsprong nog verder te vergroten, maar verdedigend ontbreekt de scherpte om dit te realiseren. De wedstrijd eindigt met een 90-65 stand en daarmee blijft Lokomotief na acht wedstrijden nog ongeslagen.
De komende weken zal de ploeg flink worden getest en zal het weer een stap voorwaarts moeten maken om hier goed doorheen te komen.
Scores: Lars Jansen 19, Lennart Overdevest, Kevin Joukes 14, Jan Driessen 12, Sydnee Bijlsma 9, Lenno Witteveen 9, Luke Essenstam 5, Freek Vos 4, Sebastian Lukic 3.