14Kevin JoukesCenter0
15Steven BontjeForward0

Samenvatting

Lokomotief verslaat Attacus in eigen huis

Sporthal de Altis was goed volgelopen voor de topper in de promotiedivisie tussen de nummers 1 en 2. Attacus verloor alleen de eerste wedstrijd van het seizoen en Lokomotief verloor enkele weken geleden twee wedstrijden achterelkaar waaronder in Veghel tegen Attacus.

Freek Vos opent de score, maar daarna is het Attacus dat direct de eerste run van de wedstrijd plaatst. De ploeg uit Veghel lijkt niet te kunnen missen in de openingsfase en neemt een 9-18 voorsprong. Na een time-out van Lokomotief komt de thuisploeg een stuk beter in zijn spel. Scores van Freek Vos en Jan Driessen verkleinen de achterstand tot 14-18. Na een driepunter van Laurens Yperlaan en een score van Lars Jansen neemt Lokomotief leiding in de wedstrijd over en voltooit het een 10-0 run: 19-18. Lars Jansen begint de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken en vergroot de voorsprong voor Lokomotief naar 23-20. Een driepunter van Jamal Smith brengt beide ploegen weer op gelijke hoogte. In de slotseconden van het eerste kwart bepaalt Jan Driessen met een prachtige score de eindstand van het eerste kwart op 25-23.

In de openingsfase van het tweede kwart loopt de thuisploeg verder uit naar 30-25. Beide ploegen maken er een waar spektakel van en vermaken de vele toeschouwers met prachtige acties. In 3 minuten tijd plaatst Attacus een 0-10 run en neemt daarmee de leiding weer over: 30-35. Lokomotief moet opzoek naar een antwoord en die komt er dankzij scores van Laurens Yperlaan en Lennart Overdevest die hun ploeg weer naar een 38-35 voorsprong schieten. In de slotfase van het tweede kwart controleert Lars Jansen de wedstrijd en zorgt hij ervoor dat zijn ploeg met een 44-38 de rust in gaat.

Na de rust neemt Lokomotief direct het initiatief. De ploeg stopt heel veel energie in de verdediging en dat betaald zich terug. Na scores van Freek Vos en Sydnee Bijlsma is de voorsprong voor de thuisploeg opgelopen naar 48-38. Een driepunter van Pim de Vries halveert de voorsprong, maar Lenno Witteveen antwoord direct met een driepunter vanuit de corner: 53-45. De goed spelende Sydnee Bijlsma zorgt met twee scores op rij voor een ruimere voorsprong (57-45) voor de thuisploeg. Attacus probeert door nog fysieker te spelen weer terug te komen in de wedstrijd maar Lokomotief laat zich niet intimideren. Met een driepunter van Lennart Overdevest komt de eindstand van het derde kwart op 67-53.

In de begin fase van het vierde kwart gooit Lokomotief de wedstrijd definitief op slot dankzij 3 driepunters op rij (2x Laurens Yperlaan en 1x Lennart Overdevest): 76-56. Attacus blijft vechten voor een goed resultaat, maar komt niet meer in de buurt van de thuisploeg. De wedstrijd eindigt met een 86-64 stand en daarmee neemt Lokomotief de koppositie in de promotiedivisie weer over van Attacus.

Uitblinker Laurens Yperlaan liet in deze wedstrijd zien weer helemaal terug te zijn na maandenlang blessureleed en eindigt met 23 punten.

Scores: Laurens Yperlaan 23, Freek Vos 16, Lars Jansen 13, Lenno Witteveen 11, Lennart Overdevest 9, Jan Driessen 7,