14Kevin JoukesCenter2
15Steven BontjeForward2

Samenvatting

Lokomotief komt pas in de tweede helft op stoom

Na een zeer matige eerste helft weet Lokomotief in de tweede helft alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken en wint het met 69-54 van BS Leiden.

De thuisploeg heeft het vizier duidelijk niet op scherp staan in de openingsfase en kijkt al snel tegen een 2-10 achterstand aan. BS Leiden troeft de ongeslagen koploper op alle fronten af en heeft aan het einde van het eerste kwart een meer dan verdiende 15-22 voorsprong.

Ook in het tweede kwart blijft Lokomotief aan modderen. BS Leiden maakt dankbaar gebruik van de geboden kansen en loopt verder uit naar 15-28. Scores van Freek Vos en Luke Essenstam zorgen ervoor dat de achterstand wordt verkleind tot 21-28. Na een driepunter van Laurens Yperlaan lijkt Lokomotief zichzelf weer enigszins terug te hebben gevonden (24-28), maar de opleving blijkt slechts van korte duur. Minuten lang weet de thuisploeg geen fatsoenlijke kansen te creëren, mede dankzij de uitstekende verdediging van de Leidse ploeg. Op alle onderdelen die met intensiteit te maken hebben wint Leiden het van Lokomotief in de eerste helft. Ruststand 27-36.

In de eerste minuten van het derde kwart loopt Leiden verder uit naar 27-40. Luke Essenstam kan vanaf de vrije worplijn zijn ploeg weer wat dichterbij bij de bezoekers brengen: 39-45. Lokomotief begint steeds beter te spelen en ook de intensiteit ligt inmiddels vele malen hoger dan in de eerste helft. Scores van Lars Jansen en Laurens Yperlaan zorgen ervoor dat aan het einde van het derde kwart Lokomotief voor het eerst in de wedstrijd de leiding neemt: 48-45.

In het vierde kwart schiet Martijn van Noordenne een driepunter binnen en vergroot daarmee de voorsprong naar 51-45. Ook verdedigend geeft Martijn het goede voorbeeld door heel veel druk te geven en weet daarmee zijn ploeggenoten te inspireren. Leiden blijft ook hard knokken en komt weer terug tot 51-50. Twee driepunters van Laurens Yperlaan geven de thuisploeg weer lucht: 57-50.

In de slotfase geeft Lokomotief de overwinning niet meer uithanden en boekt het de zesde zege van het seizoen: 69-54.

Scores: Laurens Yperlaan 18, Freek Vos 11, Lars Jansen 10, Luke Essenstam 9, Lenno Witteveen 8, Martijn van Noordenne 7, Steven Bontje 2, Kevin Joukes 2, Lennart Overdevest 2.